Acidul Hialuronic si cosmeticele

By | February 23, 2016

Datorita capacitatilor sale elastice si pentru ca este bogat in apa, acidul hialuronic formeaza un tesut de sustinere si umple spatiul dintre celulele pielii, pentru a-i da un aspect neted si rotunjit. In ceea ce priveste produsele cosmetice, acesta intra in compozitia cremelor, gelurilor, mastilor, laptelui, serurilor, datorita proprietatilor hidratante, anti-imbatranire si pentru efectul de sustinere a pielii. Bogat in apa si recunoscut pentru intinderea pielii si eliminarea ridurilor, acidul hialuronic este foarte apreciat de brandurile din lumea cosmeticelor.

Folosit la inceputul anului 2000 ca produs injectabil pentru umplerea ridurilor, acidul hialuronic este cunoscut ca fiind mai putin alergen decat colagenul si are o capacitate de a se absorbi rapida (intre 6 si 12 luni), ceea ce inseamna ca previne riscurile unui incident estetic. Pot sa apara insa unele reactii dupa injectare (cum ar fi umflatura, roseata, mancarime, alergii, etc), dar acidul hialuronic este absolute sigur in produsele cosmetice pentru ca nu patrunde in profunzime, ci ramane doar la suprafata pielii.

Foarte cunoscut pentru rolul sau din operatiile estetice anti-imbatranire, acidul hialuronic este prezent si in numeroase produse cosmetice. Sa vedem de unde provine, la ce ne ajuta si daca prezinta pericole pentru sanatatea noastra.

Acidul hialuronic reprezinta o molecula care exista in mod natural in piele in proportie de 50 la 70 % (derma contine mai mult acid hialuronic decat epiderma). Productia sa este constanta, se fabrica la fel de repede cum se degradeaza. Atunci cand incepem sa imbatranim, procesul se accelereaza si cantitatea de acid hialuronic din piele se diminueaza. Este un factor responsabil de anumite modificari estetice ale fetei si corpului, printre care se numara si aparitia ridurilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *