Actori romani pe care ii prefer

By | February 25, 2016

Fiecare dintre noi ne-am bucurat de filmele copilariei si cred ca toti ne amintim cu cat entuziasm am vazut Toate panzele sus, Pistruiatul sau Veronica, dar productiile romanesti ne-au fascinat si acum la varsta maturitatii, cand am fost impresionati de Filantropica, Terminus paradis, Orient Express sau Pozitia copilului. Sa vedem insa care sunt actorii preferati ai romanilor.

Sergiu Nicolaescu. Celebrul actor a fost si regizor, scenaris si politician si s-a facut remarcat in special datorita productiilor istorice, dar si pentru filmele polististe care il aveau ca protagonist pe Comisarul Moldovan, dar a jucat si rolul lui Andrei in Pistruiatul, insa genul sau preferat a ramas filmul de razboi, pentru care a mobilizat adesea personal din Armata Romaniei.

Amza Pellea. Asociat personajului Nea Marin, acest oltean veritabil nascut la Bailesti a avut roluri remarcabile ca Mihai Viteazu si Decebal, dar si alte roluri istorice la fel de impresionante.

Florin Piersic. Sarmantul actor care furat inimile doamnelor s-a nascut pe 27 ianuarie in Cluj si a fost casatorit de 3 ori, are doi baieti Florin Junior si Daniel, iar din anul 2012 este si cetatean al Republicii Moldova, in urma decretului dat de presedintele Nicolae Timofti. Printre distinctiile acordate se numara ordinul Meritul Cultural in anul 1967 si Ordinul National Steaua Romaniei in grad de cavaler, avand un numar impresionant de filme in care a jucat (Rascoala, Fratii Jderi, Pintea, Roscovanul, Masca de argint, Ramasagul, Misterele Bucurestilor, Mihai viteazul, Haiducii lui Saptecai, Sapte baieti si o strengarita, etc.)

Acestia au fost doar trei dintre cei mai apreciati actori romani, dar numarul lor este mult mai mare, printre actorii preferati de romani numarandu-se si Ion Besoiu, Toma Caragiu, Dem Radulescu si multi altii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *