Bursa, orasul necunoscut din Turcia

By | September 6, 2016

Dacă ai apucat deja să guști puțin din Istanbul si sa il vizitezi in totalitate și încă suferi după fosta capitală otomană, atunci cartierul metropolitan Bursa este indicat pentru un city break impreuna cu iubitul în care să ai parte de distracție și forfotă urbană la prețuri accesibile. De ce nu ii poti face o surpriza iubitului si un weekend sa fugiti de agitatia din capitala in acest minunat cartier.

Image result for turcia

Comerțul cu textile este aici la el acasă și poți găsi toate felurile de materiale si de textile care au legat Turcia de Drumul Mătăsii spre Orientul opulent.  Seara iti recomand sa ieși la o plimbare pe jos prin bazarul vechi de aproape 800 de ani, Koza Han (numele se traduce in Camera de coconi) de unde iti poti alege un material de mătase de cea mai bună calitate, sau de ce nu un costum de cadana astfel incat sa iti surprinzi iubitul cu un dans specific.

Image result for bazar turcia

Dupa ce m-am plimbat prin bazar timp de 3 ore am hotarat sa imi  închei ziua cu un moment de amuzament și relaxare în cocheta grădină de ceai, unde daca doresti vei putea apela la clarvăzătoarele care îți citesc în cafea și prezic viitorul, eu nu am apelat pentru ca nu cred in astfel de lucruri, insa voi o puteti face. Toate aceste lucruri atractive sunt cele mai spumoase lucruri care fac aceste oferte turcia sa fie asa cautate in tara noastra.

Image result for turcia

Pe lângă negustoria cu un istoric bogat și extravaganta moschee – Ulu Cami, Bursa și-a câștigat faima și respectul datorită faptului că tot aici a apărut și deliciosul Kebap İskender.

Image result for kebab turcia

A nu se confunda cu Doner Kebap, Iskender fiind autenticul kebap, cu felii mari și suculente de carne de miel de calitate, servite pe pâine proaspăt coaptă și garnisite cu sos de rosii, iaurt și o cantitate generoasă de unt, ceapa, usturoi si o cantitate mare de mirodenii secrete. A fost absolut delicios. As fi mancat numai kebap toata ziua. Sper ca va placut acest articol si cine stie poate in viitorul apropiat o sa ajungeti si voi in acest oras minunat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *