Cat de periculoase sunt chisturile ovariene?

By | September 22, 2016

Chisturile ovariene sunt saculeti închisi,ce isi fac aparitia în ovare, care sunt umplute cu o substanță lichidă sau semisolidă.

Image result for semne si simptome chisturi
Chisturile ovariene in majoritatea cazurilor nu se pot depisa deoarece multe dintre ele nu provoca semne sau simptome. Chisturile mai mari sunt mai susceptibile de a provoca semne și simptome , cum ar fi:
– Dureri la nivelul abdomenului sau a pelvisului este cel mai frecvent simptom;
– Senzație de balonare sau indigestie;
– Senzația de a avea o miscare intestinala sau miscari dificile ale intestinului in special seara dupa ultima masa;
– Dureri in timpul actului sexual’
– Durere în cadranul din dreapta sau din stânga jos a abdomenului;
Există mai multe cauze si tipuri de chisturi ovariene, de exemplu, chisturi foliculare, “chisturi ciocolată”, chisturi dermoid sau ovarul polichistic.
Nu trebuie sa va speriati daca sunteti diagnosticata cu chisturi, deoarece cele mai multe chisturi ovariene nu sunt canceroase.Cele mai multe chisturi ovariene sunt diagnosticate cu ultrasunete sau examenul fizic. Ecografia transvaginala este un mod comun de a examina chisturile ovariene.Tratamentul unui chist ovarian depinde de cauza chistului și variază de la observare și monitorizare la tratamentul chirurgical.

Image result for semne si simptome chisturi
Ovarele sunt o pereche de glande de reproducere la femei care sunt localizate in pelvis, una pe fiecare parte a uterului. Fiecare ovar este aproximativ de marimea si forma unei nuci. Ovarele produc ouă (ovule) și hormoni feminini estrogen si progesteron. Ovarele sunt principala sursa de hormoni de sex feminin, care controlează dezvoltarea caracteristicilor corpului feminin , cum ar fi sanii, forma corpului, si a parului de pe corp. Ele reglează, de asemenea, ciclul menstrual si sarcina .
Cele mai multe chisturi ovariene nu sunt observate și se elimina de la sine fără a va da seama vreodată ca ati avut. Atunci cand un chist provoaca simptome, durerile la nivelul abdomenului sau a pelvisului este cea mai frecventa. Durerea poate fi cauzata de:
– ruptura de chist,
– sângerare în chist;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *