Cateva cuvinte despre Belly Dance

By | September 14, 2017

Dansul din buric este practicat inca din cele mai vechi timpuri,unii spunand ca acesta provine din Grecia,altii spun ca din Egipt,de la romani sau de la vechii indieni.Totusi,acesta este ca o redefinire a sexualitatii feminine si o forma de fitness,acesta imbunatatind vizibil starea de spirit,propria imagine despre corp si stima .

Acesta include miscari ale soldurilor,unduiri ale capului,ale bratelor si abdomenului.Acesta are si numeroase beneficii pentru sanatate,fiind o metoda excelenta pentru a te mentine in forma,atat fizic cat si psihic.O sesiune de “belly dance” pune la treaba

o gama numeroasa de muschi,arde calorii si are efecte anti-stres,miscarile folosite la acest dans fiind si similare exercitiilor cardio.

Dansul acesta imbunatateste circulatia sangvina,si,mai ales,diminueaza discomfortul creat de sindromul premenstrual.Mareste flexibilitatea,puterea,in timpul acestuia inveti noi tehnici de control al respiratiei care te pot ajuta mai tarziu sa iti reglezi ritmul cardiac si reduce riscul de osteoporoza.

Intr-o ora de “belly dance”,se pot arde in jur de 400 de calorii,cam tot atatea daca ai face jogging,inot,sau te-ai plimba cu bicicleta.Miscarile asociate intaresc regiunea abdominala si pelvica.Astfel,femeile insarcinate se pot pregati pentru un travaliu usor,fara dureri.

Totusi ,videoclipurile care sunt din ce in ce mai postate pe facebook ,cu diverse fetiscane care practica acest dans,sunt total penibile.In acest articol am prezentat beneficiile acestui stil de dans,atat pentru aspectul fizic cat si pentru propria sanatate si stare de bine.Totusi,daca incerci sa iti misti posteriorul si abdomenul intr-un mod total dezordonat ,nu faci altceva decat sa devii penibila,si chiar nu e nevoie sa faci acest lucru si public.

Shakira,prin senzualitatea cu care practica acest dans,a facut milioane de femei sa isi doreasca sa poata dansa precum ea,fiind singura vedeta ce ea apelat la traininguri profesioniste de belly dance,iar asta chiar s-a vazut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *