Ce faci cand nu ai bani de weekend

By | October 16, 2017

Nu prea mi se intampla des sa raman fara bani de weekend, cu atat mai mult cu cat sunt destul de organizata in general si imi calculez economiile in asa fel incat sa am mereu bani. Dar ce se intampla atunci cand ramai fara si trebuie sa pleci undeva aparut spontan vineri. Daca nu ai nimic planuit nu este o problema, stai linistita acasa si in cel mai rau caz te aduni cu prietenii la o carte sau la un joc de societate, de un pepsi si o punga de floricele se gasesc bani. Ma refer strict la situatile in care o buna parte din gasca s-a decis sa mearga la munte sau la mare si tu nu ai cum sa lipsesti, dar nici bani nu ai. Exista cateva variante, nici una din ele nu e tocmai ceea ce iti doresti, pentru ca e clar, cand trebuie sa te imprumuti, implica niste sacrificii, fie materiale fie morale. Prima varianta este sa te imprumuti de la o prietena. Din pacate aici e ceva mai complicat, pentru ca nu prea am prietene miliardare si daca sunt si ele implicate in actiune, de cele mai multe ori nu au de unde si pentru ele si pentru inca o persoana. Varianta asta este mai viabila cand pleci in putini si cineva nu poate sau nu are chef sa mearga, dar are si ceva banuti pusi deoparte.

Girls hands with money on white background

O alta varianta este cea a unuiĀ credit rapid online, dar si aici stii foarte bine ca dobanda nu e tocmai una favorabila si trebuie sa scoti ceva mai mult bani din buzunar decat ti-ai propus. Binenteles aceasta varianta are si doua avantaje, unul ca nimeni nu stie ca esti lefter si nu trebuie sa te milogesti la nimeni si doi ca primesti banii extrem de repede, de obicei in aceeasi zi sau maxim a doua zi dimineata si astfel poti sa beneficiezi de ei la distractie. Si cine nu stie ca distractia costa, inseamna ca nu se distreaza suficient atunci cand are ocazia. Si poti sa spui ca e un tip de credit nevoi personale, pentru ca si distractia e o necesitate pana la urma.
Ar mai fi si a treia varianta, valabila numai la unii dintre noi si care are implicatii morale puternice. Aceasta este cerutul banilor de la parinti. Binenteles ca atrage dupa sine foarte multe intrebari si explicatii, de aceea aici nu e tocmai bine sa zici ca vrei sa mergi la Moeciu sa te rasfeti cu gratare si tequilla si e de preferat sa zici ca ai ceva de platit sau orice altceva nu implica atat de multe informatii. Binenteles ca nu iti mai permiti poze pe Facebook si toate cele, asa ca nu e tocmai varianta cea mai buna. Totusi marele avantaj in aceasta situatie este ca sunt sanse destul de mari sa nu mai trebuiasca sa inapoiezi banii, ceea ce e un plus in bugetul fiecaruia dintre noi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *