De ce ajungem sa avem momente de depresie

By | July 11, 2016

Depresia femeilor este o tulburare de dispoziție, care se caracterizează printr-o stare de spirit negativa, care merge dincolo de tristețea normală sau durere.
O tulburare depresivă este un sindrom, adica un grup de simptome.
Tulburările depresive sunt facilitate nu numai de gânduri negative, starea de spirit și comportamente,dar, si de anumite modificări specifice funcțiilor organismului (cum ar fi, de alimentație, de dormit, energie si activitatea sexuala).

20160428_depresie_
O persoana din 10 vor avea o depresie in timpul vietii lor.
Pentru că depresia poate duce la auto-vatamare , inclusiv suicid, este important de menționat faptul că unul din fiecare 25 de cazuri de suicid sau tentative sunt finalizate prin moarte.
Exista mai multe tipuri de depresie:depresie bipolara, este frecvent intalnita in familii.
În timp ce există mai mulți factori de risc social, psihologic și de mediu pentru a dezvolta depresie, unele cazuri sunt raspandite mai ales într-un gen sau altul, sau, în special, in functie de vârstă sau de grupuri etnice.
Pot exista unele diferente in simptome, în funcție de vârstă, sex și etnie.
Depresia este diagnosticată doar clinic si nu există nici un test de laborator sau raze X. Prin urmare, este esențial să va vadă un profesionist din domeniul sănătății, de îndată ce observați simptome de depresie la voi, prieteni sau in familie.

depresie-660x330
Primul pas în obținerea unui tratament adecvat este o evaluare fizică și psihologică completă pentru a determina dacă persoana, de fapt, are o tulburare depresivă.
Depresia nu este o slăbiciune, ci o boală gravă cu aspecte biologice, psihologice și sociale ce necesita tratament. Netratata se poate agrava sau poate reveni cu forte duble, astfel incat se poate ajunge chiar si la un suicid.
Există mai multe medicamente sigure si eficiente, in special DDSS-urile, care pot fi de mare ajutor în tratamentul depresiei.
Simptomele depresiei includ, de asemenea:
-sentimente de inutilitate,
-lipsa de speranta,
-neajutorare,
-vinovăţie,
-lipsa de interes în activitățile de zi cu zi,
-iritabilitate,
-pierderea de energie,
-pierderea poftei de mâncare,
-probleme de somn,
-dezgustul de sine,
-gânduri de sinucidere

Depresia este o boala care implica corpul, starea de spirit, și gândurile  intr-o maniera negativista și afectează modul în care o persoană  mănâncă și doarme, modul în care se simte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *