De ce ne place sa calatorim?

By | May 5, 2016

A calatori e mai important decat a ajunge de destinatia calatoriei, spunea cineva. Aceasta informatie pare fondata pe experienta unui globe-trotter care stie ca, daca uneori < telul dezamageste calatoria niciodata >. Dar, daca vei fi mereu nemultumit fiindca in alta tara nu e <ca la noi>, ar fi mai bine sa ramai acasa. Un adevar calator va retine mai ales ca este frumos din ceea ce vede isi va nota, in masura posibilului,lucrurile care l-au impresionat. O calatorie se face cu buna dispozitie si cu placere, sentimentele pe care le vom retrai cand vom rasfoi jurnalul de calatorie si ne vom uita la vederile pe care le-am cumparat, la fotografiile sau la csetele video pe care le-am facut.
Frumusetea si intereseul unei calatorii nu depind de numarul de kilometri parcusi.Sunt mai castigati oamenii care au facut o execursie de zece zile in Maramures decat cei care se lauda ca, intr-o singura saptamana, au stat doua zile la Zurich, una la Florenta, o noapte la Venetia, o ora si jumatate la Milano, o dimineata la Roma si patru la Viena!
Sa fim foarte atenti la ce ne uitam si mai ales cum ne uitam. Lucian Blaga spunea: <Pe omul simplu il recunosti din aceea ca se mira de toate, dar simplitatea i-o recunosti si din aceea ca de unele lucruri nu se mira indeajuns>.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *