HPV in randul femeilor

By | August 24, 2016

HPV este o infectie si este in prezent considerata a fi cea mai frecventa infectie cu transmitere sexuala ( boli cu transmitere sexuala , BTS ) la noi in tara se crede că cel puțin 55% din populația de reproducere a fost infectata cu HPV cu transmitere sexuală.
Infecția cu HPV este comuna si nu de obicei duce la dezvoltarea de veruci , cancer, sau alte simptome.
Infecția cu HPV ale tractului genital se transmite prin contact sexual, cu toate că transmisia non-sexuala este de asemenea posibila.In multe cazuri negii nu provoaca nici un simptom, dar ele sunt uneori asociate cu prurit , senzație de arsură, sau sensibilitate.


Garbasil este un vaccin uman (HPV). Garbasil este un preparat steril pentru injectare intramusculară și conține proteine ​​purificate inactive din tipurile de HPV 6, 11, 16 și 18. Proteinele din Garbasil sunt, proteine ​​asemănătoare virusului (VLP), care seamănă cu virusul HPV. Proteinele pot activa sistemul imunitar, dar nu pot da naștere la replicarea virusului. Proteinele virale utilizate in Garbasil sunt produse în celule de drojdie, folosind tehnologia de recombinare. Odată eliberat din celulele de drojdie, VLP sunt purificate, combinate cu un catalizator și un tampon de purificare.


Acest tip de vaccin este benefic pentru:
-cancer cervical,
-adenocarcinom de col uterin,
-cancer vaginal,
-condiloame genitale
– cancer anal.
Acest vaccin actioneaza prin stimularea sistemului imunitar pentru a ataca HPV tipurile 6, 11, 16 și 18.
Utilizarea prezervativului pare a reduce riscul de transmitere a HPV în timpul activității sexuale , dar nu previne complet infecția cu HPV.


Pentru a determina dacă o persoană este infectată cu HPV , acest lucru implică teste care identifica materialul genetic (ADN) al virusului. Mai mult decât atât, acesta nu a fost stabilit definitiv daca sistemul imunitar al organismului este capabil să îndepărteze permanent corpul unei infecții cu HPV. În multe cazuri, o persoana va avea testul pozitiv pentru infectia cu HPV si apoi au teste HPV negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *