La munte la Voina cu cortul

By | July 12, 2017

Asa cum ne-am obisnuit deja in fiecare an, in perioada de vara (iulie – septembrie), facem o drumetie la Voina, cu corturile si masinile, intr-un loc unde nu avem nici semnal la telefon, nici curent electric. E o zona in care ai toate sansele sa dai nas in nas cu ursul atunci cand mergi in tufis (ca doar nu va ganditi la toalete). Chiar si in aceste conditii, e al doilea an in care mergem acolo si e din ce in ce mai frumos si ne strangem gasca din ce in ce mai mare. Daca anul trecut abia am reusit sa ne adunam 10 persoane, de data asta am fost peste 20, cu vreo 8 masini, ocupand o buna portiune din spatiu.

E musai sa ajungeti neaparat acolo ca sa puteti sa va delectati cu zona, dar trebuie sa va spun ca este de vis. Pentru 24 sau 48 de ore uiti total de orice grija. Te deconectezi de la tot ce inseamna tehnologie, singurul lucru care ramane in peisaj este muzica.

Muzica si gratare la un foc care nu se stinge deloc pe toata perioada cat stam acolo. Cativa litri buni de vin, care stau la rece in micul rau langa care facem de fiecare data tabara. Plimbari in aer liber fara prea multa poluare si printr-o vreme destul de ciudata, in care ploua o ora si e frig, apoi o alta ora e un soare de poti face plaja.

Locul cu pricina este aproape de cabana Voina de langa Campulung, mai exact la 20 de km de Campulung, langa barajul Rausor. Cu 1 km inainte de cabana este un podulet la baza caruia ne-am asezat noi corturile. De la corturi de 2 persoane, pana la cele mai rasfatate corturi cu 2 camere si living.

Una peste alta, e un loc pe care vi-l recomand cu caldura, pentru momentul in care vreti sa iesiti un pic din tipar. Sunt doar 190 de kilometri din Bucuresti si ii faci in aproximativ 3:30 – 4:00 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *