Metoda neobisnuita de indreptare a parului

By | August 27, 2017

Ideea de a indrepta parul cu fierul de calcat este considerata de multe persoane doar o gluma ce starneste rasul.Dar,dupa ce am cerut parerea mai multor persoane despre aceasta metoda,am aflat ca este chiar practica si functioneaza,fiind folosita inaintea aparitiei placii de indreptat parul.Desigur, aceasta este doar o idee in cazuri extreme,cum ar fi stricarea placii de indreptat parul, sau lipsa acesteia,aceasta nefiind o metoda tocmai recomandata pentru ca afecteaza sanatatea parului tau,arzandu-l.Acest lucru il face si placa,pot spune majoritatea,dar nu in aceeasi masura.

Cum folosesti fierul de calcat in acest scop? Cu siguranta nu este la fel de comod ca si cum ai folosi o placa de intins parul,mai ales daca nu esti posesoarea unui par tocmai lung sau daca ai parul cret (in acest caz nu te astepta la rezultate spectaculoase,e doar un fier de calcat, pana la urma). Nu ai nevoie decat de o perie/pieptene si un prosop (de preferat din bumbac).Parul se piaptana/perie apoi se prinde ,acesta trebuind indreptat cu rabdare,luandu-se pe rand suvite mai late.Fierul de calcat va fiĀ  scos din priza dupa ce se va incinge, pentru a nu risca sa iti arzi parul foarte rau.Prosopul se tine intr-o mana si se aseaza suvita de par pe el,apoi se ia fierul de calcat si, astfel, incepe indreptarea propriu-zisa a parului. Cu cat parul natural este mai aproape de a fi drept,cu atat rezultatele sunt mai favorabile, pentru ca este mai usor de indreptat/retusat.Parul se mai poate indrepta si cu ajutorul invelirii acestuia intr-o batista umeda de bumbac si trecerea fierului de calcat peste acesta.

Pentru aranjarea varfurilor, poti da cu spuma de par sau fixativ, si astfel ai obtinut un par drept ,printr-o metoda nu tocmai neobisnuita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *