Nebunie in parcul Tineretului

By | April 11, 2018

In weekendul ce tocmai a trecut am iesit prin parcul Tineretului la o scurta plimbare. Initial am vrut sa mergem sa inchiriem niste biciclete, dar binenteles ca sansele au fost zero, asa ca ne-am indreptat atentia catre o plimbare pe langa lac si o inghetata. Vremea a fost super misto, asa ca nu ma vrut sa ratam ocazia sa iesim la aer cu gasca. Binenteles, asa cum era de asteptat, parcul a fost luat cu asalt, astfel ca bordurile trotuarelor de prin jur s-au transformat rapid in locuri de parcare. Am reusit sa parcam masina dupa aproape 20 de minute de plimbat.

Am nimerit si un festival de food in parc si am gustat niste nebunii dulci, nu-mi amintesc foarte bine numele lor, dar erau niste Waffe Goffre cu inghetata si vanilie si bomboane pe deasupra, ceva extrem de delicios dar si foarte periculos pentru colaceii de pe burta. Una peste alta am riscat si am mancat unul intreg si nu-mi pare rau deloc.

Ne-am adunat 8 persoane, am trecut si pe la terasa sa degustam un suc/bere/apa plata, fiecare dupa preferinte si posibilitati, dupa care am facut o sedinta foto de amatori si distractie, realizate de unul din amicii nostri pasionat de fotografie. De altfel pasiunea lui pentru fotografie ne ajuta pe noi foarte mult la dezvoltarea profilelor de instagram sau actualizarea pozelor de Facebook, cu aproape orice ocazie.

montagne-ruse-tineretului

Asa cum era de asteptat, nu au lipsit numarul foarte mare de comercianti adunati in parc, care aveau pe masute tot felul de nebunii, majoritatea dintre ele pentru copii. Trebuie sa recunosc ca am fost tentata o clipa sa incerc si eu o vata pe bat, asa cum o faceam in copilarie, dar constienta ca am gustat deja un Goffre cu de toate si ca vata pe bat este doar zahar si nu imi va face bine, am reusit sa trec peste tentatie.

Celebrul trenulet a fost si el plin ochi la aproape fiecare tura in care am interactionat, lucru de inteles, fiind una dintre putinele atractii ale parcului care a rezistat de-a lungul aniilor. Trenuletul si montagne ruse-ul autohton, prezent in parcul Tineretului de zeci de ani (cel putin eu il stiu de cand era mica).

Chiar daca aglomeratia abia acum incepe si probabil weekendurile ce urmeaza vor fi la fel de aglomerate, cu siguranta si pentru noi este doar inceputul si vom reveni din ce in ce mai des in parc, pentru ca ai nevoie sa te dezlipesti putin de viata cotidiana, sa iesi din tipar si sa faci si altceva decat munca la birou, gatit si uitat la televizor sau ore petrecute la laptop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *