Orase de vizitat in Romania

By | May 28, 2017

Daca inca nu ne-am gandit sa facem un tur al tarii noastre, trebuie sa cunoastem ce obiective turistice putem sa vizitam in Romania. Si am ales 5 din cele mai reprezentative orase din tara pentru a lista si obiectivele turistice.

Ce vizitam in Bucuresti

Primul oras care trebuie vizitat este clar Bucuresti. Aici gasim cele mai importante obiective turistice din punct de vedere politic sau sportiv, dar si foarte multe muzee sau parcuri cunoscute. Prima vizita fara indoiala trebuie facuta la Casa Poporului. Acesta este situat in centrul orasului si este a doua cea mai mare cladire din europa. Al doilea lucru pe lista de vizita este stadionul National Lia Manoliu. Refacut de curand dupa proiectul stadionului din Frankfurt, acesta este cu adeverat impunator si foarte interesant. Din aria sportiva putem sa vizitam si Sala Polivalenta. Muzeul de Istorie sau Muzeul Antipa sunt de asemenea foarte importante si trebuiesc vizitate.

Ce vizitam in Iasi

Daca ajungem la Iasi nu trebuie sa ratam o vizita la Muzeul Unirii din Iasi de pe strada Lapusneanu. Mai gasim Galeriile Anticariat “Dumitru I. Grumazescu”, Teatrul National Vasile Alecsandri, Palatul Roznovanu, Palatul Culturii sau Manastirea Sfintii Trei Ierarhi.

Ce vizitam la Timisoara

Plecand din Piata Victoriei, incepem vizita la Catedrala Mitropolitana o constructie bizantina ce are o colectie de peste 3000 de carti bisericesti vechi. Continuam cu Palatul Culturii, Catedrala Episcopala Sarba, Palatul Baroc si Monumentul Sfintei Treimi. Un oras foarte frumos cu o bogata istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *