Pacaleli de 1 Aprilie!

By | April 3, 2018

Inca de cand eram mica, imi aduc aminte ca de fiecare data cand era 1 aprilie, urma sa apara pacaleli si ca ma pregateam si cu 2 zile inainte ca sa am cele mai bune pacaleli, chiar daca uneori cei mari nu le gustau. Era un eveniment foarte asteptat de noi copiii de afara si tot ce ziceam nu ne mai dadeam seama daca este gluma sau nu.

Acum 2 zile ma uitam la gasca de copii de la bloc si chiar eram foarte curioasa sa vad ce pacaleli au avut ei pregatite si cum le-au pus in practica. Imi aduceam aminte de mine in copilarie si ma gandeam ca si la ei ar trebui sa fie cam la fel, asa ca m-am dus in mijlocul lor si le-am zis ca de acum inainte cand vor sa se joace in parc trebuie sa faca 10 genoflexiuni la intrare. Toti erau uimiti, 2 s-au apucat deja sa faca… dupa care le-am zis ca e pacaleala de 1 aprilie. Dintr-o gasca de 8 copii, doar 2 au zambit. Nu intelegeau prea bine, stiau ei ceva… dar vag. Apoi m-am apucat sa le explic de 1 aprilie si sa le povestesc cum era la noi cand eram copii. Le-am dat de lucru, pentru ca toata ziua au stat si au cautat pacaleli. Ba mai mult de atat, au pregatit pacaleli si pentru parintii lor.

Desi generatia care vine din spate nu mai e tocmai asa destinsa si relaxata cum eram noi, pentru ca acum ei cauta like-uri pe Facebook si pe Insta in loc sa isi petreaca timpul pe banca afara la 22 de grade, cred ca noi ii putem ajuta cu ceva idei in acest sens.

Chiar daca sunteti parinti acum, nu va lasati mai prejos, invatati-va copilul sa se relaxeze, asa cum o faceam noi cand eram copii, fara sa fie nevoie de tableta, laptop sau smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *