Schimb valutar in Bucuresti pentru orice moneda

By | November 12, 2017

Pentru ca imi place sa calatoresc foarte mult, in ultimii 3 ani am tot umblat de fiecare data prin Bucuresti dupa banci sau case de schimb care ofera diferite monede la cel mai bun pret. Nu au fost extrem de multe, dar am schimbat forinti, leva, euro, franci elvetieni sau lire turcesti. Daca pentru euro te poti invarti dupa cel mai bun curs din ziua respectiva, in functie de ce suma ai nevoie, trebuie sa stii ca pentru alte monede e posibil sa faci o cerere in prealabil sau sa umbli un pic mai mult pentru a le obtine.
Pentru unele schimburi valutare am fost nevoita sa traversez tot orasul, mai ales daca suma era mai mare, cum a fost cazul in aceasta vara, cand am avut nevoie de ceva mai multi leva, mai exact 3000 de leva.

Euro la cel mai bun curs

Dupa ce am stat cam o saptamana sa studiez cursul valutar si cel mai bun schimb pentru euro si dolar, am reusit sa vad unde pot obtine 1000 de euro la cel mai bun pret. Prima optiune a fost CEC Bank, acolo unde cursul de schimb a fost unul excelent. O alta banca la care cursul de schimb valutar a fost foarte favorabil este IdeaBank. Nu sunt foarte multe sucursale in Bucuresti (cred ca sunt 10 sau 11), dar gasesti cel putin o sucursala in fiecare sector, asa ca te poti deplasa un pic, mai ales daca ai de schimbat o suma mai mare. Atunci cand am schimbat la IdeaBank, am folosit sucursala din Berceni, fiind cea mai aproape de noi.
Pe lista bancilor care oferta curs bun la Euro si la dolari este si Garanti Bank. Daca suma nu este extrem de mare si aveti un Garanti pe langa voi, atunci nu merita efortul de a cauta alta banca, pentru care ar trebui sa te deplasezi.

exchange curs bun

De unde cumperi leva si lire turcesti urgent in Bucuresti

Asta a fost o problema majora, atunci cand m-am decis sa ma orientez catre alte monede decat euro sau dolar. Nu stiam exact de unde sa incep, asa ca am cautat prima data pe Google. Binenteles ca am primit o multime de informatii, dar multe dintre ele erau destul de vechi, asa ca a trebuit sa caut pe net. Totusi am gasit multe informatii vechi sau care nu erau conforme cu realitatea.
Revenind la recomandarile mele, daca aveti nevoie de cel mai bun schimb valutar la leva in Bucuresti si nu esti presat de timp, atunci pe Nitu Vasile nr 5 este un exchange cu preturi foarte bune. Trebuie totusi sa intrebati inainte, poate nu au suma necesara si o pot aduce.
In situatia in care aveti nevoie de un non stop, atunci puteti incerca la cei de la Prestige. Noi am mers pe Calea Rahovei 323, undeva pe la ora 23:30, fiind locul pe care l-am primit si noi ca recomandare.
Daca nu e o suma foarte mare, sau se intampla sa aveti drum pe Calea Mosilor, trebuie sa stiti ca acolo sunt extrem de multe case de schimb care au leva si ii puteti cumpara pe loc.

Pentru cel ma bun curs la lirele turcesti, cel mai bun schimb pe care l-am gasit a fost la Innova la Piata Uniri, mai exact pe Bd Corneliu Coposu, nr 1B. Nu stiu exact daca este cel mai bun curs din Bucuresti, nu am alergat chiar peste tot, dar cu siguranta este un curs bun si foarte accesibil din orice zona a bucurestiului. Trebuie insa sa stiti ca acestia nu au program non-stop, cred ca sunt pana la ora 21 in cursul saptamanii si undeva pana la 5-6 seara in weekend.

Forinti la cel mai bun curs din Bucuresti

In ianuarie am fost in Ungaria si am avut nevoie de 20,000 de forinti pentru cele 3 zile pe care le-am petrecut acolo. Suma nu este foarte mare, dar trebuie sa stiti ca nu sunt tocmai usor de obtinut si a trebuit sa dam cateva telefoane. Prima optiune au fost cateva case de schimb, dar din pacate nu am reusit sa gasim forinti in momentul in care am vrut sa-i luam, asa ca am optat pentru un schimb valutar la banca. Am ales OTP Bank, fiind o banca de origine maghiara. Am gasit suma pe care o doream la OTP Bank Iancului si ne-am deplasat pana acolo.
Probabil daca am fi asteptat, am fi gasit si un curs mai bun, dar am fost nevoiti sa cumparam forintii in aceeasi zi in care aveam si avionul, ca sa nu fim nevoiti sa platim totul cu cardul.

Plecand in grup de 4 persoane, cei care au mers cu noi ne-au recomandat alte 2 locuri in care se pot gasi forinti la un curs excelent si anume exchange-ul de la GrandArena din Berceni sau la Real Exchange pe Calea Mosilor, in functie de zona in care locuiesti.

Sper ca informatiile au fost utile si daca aveti alte locatii in care gasim diferite monede la cursuri foarte bune sau orice poate fi de ajutor, le puteti include in comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *