Spune NU histerectomiei

By | July 6, 2016

O histerectomie este o operație pentru a elimina uterul unei femei. O femeie poate avea o histerectomie din diferite motive, printre care :

inscriere-image– Fibrom uterin, care provoacă durere, sângerări sau alte probleme

– Prolaps uterin, care este o alunecare a uterului din poziția sa normală în canalul vaginal
– Cancer al uterului, colului uterin, sau a ovarelor
– endometrioza
– sângerări vaginale anormale
– dureri pelviene cronice
– Adenomioza, sau o ingrosare a uterului
Histerectomia din motive necanceroase, de obicei, este luată în considerare numai după ce toate celelalte metode de tratament au fost încercate fără succes.
Tipuri de Histerectomie
În funcție de motivul pentru histerectomie, un chirurg poate alege să elimine toata sau doar o parte a uterului. Pacienții și personalul de îngrijire folosesc, uneori , acești termeni inexact, dar este important să se clarifice dacă colul uterin și / sau ovarele sunt eliminate. Într-o histerectomie supracerviala sau subtotală, un chirurg indeparteaza numai partea superioara a uterului, păstrând colul uterin în loc.
O histerectomie totala indeparteaza intregul uter si col uterin.
Într-o histerectomie radicala, un chirurg indeparteaza intregul uter, tesutul pe partile laterale ale uterului, colul uterin. Histerectomia radicală se face în general doar atunci cand cancerul este prezent.
Ovarele pot fi eliminate – o procedură numită ovarectomie – sau pot fi lăsate.

Histerectomie-prin-metoda-laparascopică

Tehnici chirurgicale pentru Histerectomie
Chirurgii folosesc abordari diferite pentru histerectomie, in functie de experienta chirurgului, motivul pentru care se opteaza la histerectomie, si starea generala de sanatate a unei femei. Tehnica de histerectomie va determina partial timpul de vindecare si cicatrizarea, dacă este cazul, care rămâne după operație. Există două abordări pentru o intervenție chirurgicală – o intervenție chirurgicală tradițională sau deschisă și chirurgie, folosind o procedura minim invaziva sau MIP. O histerectomie abdominala este o intervenție chirurgicală deschisă. Aceasta este cea mai comuna abordare de histerectomie, reprezentând aproximativ 65% din toate procedurile. Pentru a efectua o histerectomie abdominala, un chirurg face o incizie de 5 până la 7-inch, fie în sus-jos sau, peste burta. Chirurgul indeparteaza apoi uterul prin această incizie. In medie, o femeie petrece mai mult de trei zile in spital, ca urmare a unei histerectomii abdominala. Există, de asemenea, după vindecare, o cicatrice vizibila la locul inciziei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *