Tarile si telefonul fara fir – jocurile copilariei.

By | October 10, 2016

Este cel mai distractiv joc pentru mine  «telefon fară fir». Stăteam înşiraţi cu totii. Primul din «coadă» zicea un cuvânt, după care îl şoptea la urechea celui de-al doilea si tot asa. Cuvatul trebuia spus intr-un timp cat mai alert. Acesta trebuia să zică mai departe ce a înţeles şi tot aşa, până la final. Ultimul trebuia să rostească tare ce a înţeles.
Bineînţeles că «glumetii» modificau cuvântul după cum voiau ei, pentru ca rezultatul să fie extrem de haaios. Era un joc de bună-dispoziţie, unde radeam incontinuu timp de ore bune.

Image result for telefonul fara fir

Imi aduc aminte cu mult drag anii copilariei petrecuti in provincie alaturi de bunici si de minunatele jocuri care ne fascinau pur si simplu. Mi-as dorii ca si copii mei sa aiba o astfel de copilarie si cu siguranta o sa fac tot posibilul sa nu ii las sa se joace la PC in mediu virtual.
Inainte aveam nevoie doar de putina creta sau caramida, o minge, cativa prieteni (cel putin 5-8) si gata.Aceasta era “reteta” pentru o distractie pe cinste pana seara tarziu cand veneau bunicii sa ne cheme sa intram in casa sa ne culcam. Trebuia sa desenam un cerc in mijlocul caruia desenam un alt cerc, mai mic, iar apoi trebuia sa impartim in mod egal intre noi participantii. Nu trebuia sa uitam sa ne alegem diverse nume de tari: Romania, Argentina, Spania,Italia, Franta (si sa nu fie aceiasi tara aleasa) etc.

Image result for tarile jocul copilariei

Luam mingea si o aruncam cat de mult puteam in sus de catre o tara si se striga numele altei tari, care trebuia sa prinda rapid mingea, pentru ca ceilalti se ascundeau in timpul acesta si se opreau numai cand tara cu mingea se oprea in cercul micut de care v-am spus. Un joc frumos plin de inocenta care mi-a facut copilaria mai frumoasa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *